Miért válasszuk a fotóstúdió alternatíváját?

Alapvetően, ha profi fotózásról beszélünk elsősorban szükséges megkülönböztetnünk azt, hogy milyen célra készítjük az adott fotósorozatot és mit akarunk belőle kihozni. Amennyiben a célunk a spontán, természet közeli, barátságos fotók véghezvitele akkor mindenképpen érdemes a külső téri fotózást választani. Véleményem szerint ez az alternatíva különösen ajánlott olyan esetekre, mint esküvői fotózás, jegyes fotózás, kismama fotózás, ahol elsősorban nem feltétlen a profizmus a lényeg, hanem az, hogy a fényképezett pár abszolút el tudjon lazulni a fotós jelenlétében. Viszont amennyiben komolyabb hatást szeretnék elérni, akkor egyértelműen a fotóstúdió mellett kell döntetnünk. Ugyanis a fotóstúdiós fotózás a megrendezett háttér és a profi fényviszonyok miatt, olyan jellegű előnyt ad profizmus területén, melyet valószínűleg a természetben kizárólag csak egy igazán profi fotós tud behozni. A profizmus pedig igazán fontos lehet olyan jellegű fotózások során, mint például portfólió fotózás, vagy címlap fotózás és még hosszan sorolhatnám azokat az eseteket, melyek meg kívánják az igazán profi környezetben készített fotózást. Az alábbiakban a fotóstúdió előnyeit szeretném bemutatni, hiszen számos olyan előnnyel rendelkezik ez az alternatíva, mely rendkívül fontos abban az esetben, ha tényleg profi fotókra van szükségünk.

A fotóstúdió előnyeiről a szabadtéri fotózással szemben

Alapvetően az egyik legfontosabb előnye a fotóstúdió fotózásnak nyilvánvalóan a profi kellékek használata, melyeket nem igazán tudnának úgymond „kitelepíteni” a szabadtéri fotózások során a helyszínekre. Az ilyen jellegű szinte „létfontosságú” eszközök, legalábbis egy fotós életében, a mindenfajta speciális világításra fókuszáló világítótestek, lámpák, melyek a szabadtéri fotózás kiszámíthatatlan fényviszonyai helyett a biztos tökéletes fényt garantálják. Továbbá megint csak nagyon fontos előnye a fotóstúdió használatának a műtermek és a műtermek alakítható hátterei, melyeket a legtöbb esetben az igényeinkhez mérten abszolút szabadon alakíthatunk a fotózásunkhoz. Arról nem is beszélve, hogy bár ez alapvetően nyilván fotóstúdió függő, de a legtöbb helyen megtalálható egy profi stáb, mint a G3 fotóstúdió esetén, akik egyrészt nagyon értenek a munkájukhoz és ahhoz, hogy az adott műtermekből, hogyan lehet a legtöbbet kihozni és ezt segítenek a mi igényeinkre szabni. Továbbá szintén eltérő lehet fotóstudiónként de az esetek nagy részében az adott fotóstúdió rendelkezik fodrásszal, sminkessel esetleg még stylistal is, akik egészen biztosan örömmel segítenek az előkészületekben. Mindent összevetve én egészen biztosan a fotóstudió alternatíváját pártolom a szabadtéri fotózással szemben, hiszen nekem azon felül, hogy legfőképpen a profizmus érdekel, alapvetően úgy tartom, hogy az igazán profi fotók műteremben készülnek.

Fotóstúdió kezdőknek, mint a legjobb alternatíva

Mint már említettem nekem személy szerint sokkal jobban tetszenek a fotóstúdióban készült képek, mint a szabadtéren lőtt sorozatok, de természetesen ez igazából csupán ízlés kérdése, hiszen sokak abszolút az ellentétét pártolják teljes mellszélességgel. Viszont úgy gondolom, egy dologban mégis egyetért mindkét fél, mégpedig, hogy kezdőként mindenképpen fotóstúdióban érdemes kezdeni a fotózást, hiszen ahhoz, hogy valaki természetes fények és természetes közegben csodaszép fotókat tudjon készíteni már komoly tehetség és természetesen jó pár év tapasztalat szükséges, amely a kezdő fotósoknak még nyilván nincsen meg. Éppen ezért ajánlott a fotós palántáknak elsősorban fotósutdióban gyakorlatot szerezni, hiszen egy berendezett műteremben, profi világítás technikával és némi háttér stáb segítségével sokkalta egyszerűbb kivitelezni egy profi benyomást keltő fotózást. Azt pedig nyilvánvalóan tudjuk, hogy a profi benyomás keltés elképesztően fontos, főleg egy kezdő esetében, ugyanis a fotós palántát csakis a portfólióján keresztül fogja megismerni a világ, márpedig keresett csak akkor lesz, ha profi portfóliót tud nyújtani az érdeklődő közönségnek ezt pedig kezdőként kizárólag egy jó modell és egy kiváló fotóstúdió segítségével tudja kivitelezni. Akit esetleg bővebben érdekelne a fotóstúdiós fotózás és még nem találta meg a megfelelő fotóstúdiót annak bátran ajánlom figyelmébe a G3 fotóstúdiót, mint az egyik legkiválóbb alternatívát kezdőknek, ugyanis itt amellett, hogy fantasztikusan jól felszerelt műtermekkel találkozhatunk még egy igazán profi és mindemellett rendkívül segítőkész stáb is rendelkezésünkre áll.

 Én személy szerint minden kezdő fotósnak meleg szívvel ajánlom, hogy elsősorban a fotóstudódiós fotózással próbálkozzon, és ha az már gördülékenyen megy, akkor garantáltan meg fogja állni a helyét a szabadtéri fotózások során is.