Amit a tökéletes csaptelep megtalálásához tenned kell

A tökéletes csaptelep megtalálása nem egyszerű feladat, mivel számos kialakítás és anyag, méret és funkció áll az ember rendelkezésére. Hogyha el is megy egy barkács áruházba, nem biztos, hogy megfelelő darabot tud kiválasztani a saját mosdókagylójához, így érdemes lehet előtte egy kicsit részletesebben is tájékozódni a termékekről, és ha már úgyis az internet előtt ül az ember, akkor meg is tudja rendelni a terméket, hogyha már úgyis tudja, hogy melyik lesz a tökéletes választás a saját számára.

Mi szól az otthoni csaptelep vásárlása mellett?

A kiválasztás egyik lépéseként foghatjuk fel, hogy pontosan honnan is vásárolunk csaptelepet. Érdekes kérdés ez, hiszen az ember nem mindig tud az internetről megfelelő darabokat vásárolni, például ruházati termékek esetében, amelyeket inkább élőben kell felpróbálni. Azonban a háztartási gépek és eszközök esetében mindenképpen előnyös lehet egy internetes webáruházat felkeresni. Ilyen tekintetben én a Ventil oldalát tudom ajánlani, mert itt hatalmas választék várja az embert minden tekintetben, és igen széles árkategóriákból is tudunk válogatni, amely még könnyebbé teszi a választás folyamatát. Természetesen áruvisszaküldési garanciával is rendelkezik az oldal, így nem kell attól sem félnie senkinek, hogy majd a nyakán marad az interneten megvásárolt termék, amely nem megfelelő. Ráadásul itt még hosszabb ideig is vissza tudjuk küldeni a terméket, mintha egy áruházban személyesen vásároltuk volna meg.

csaptelep-pic1

A csaptelep kiválasztásának lépései tehát

Amikor csaptelepet választunk, számos dologra oda kell figyelni. Az első, amit meg kell néznünk, hogy milyen jellegű a mosdókagyló és milyen lehetőségeink vannak hozzá. A csap a falból, a mosdókagylóból vagy egy pultból fog kijönni? Mindegyikhez más és más termékekre lesz szüksége az embernek. Természetesen magának a csapnak a formája is attól függ, hogy milyen a mosdókagyló hozzá, nem szabad se túl nagynak, se túl kicsinek, alacsonynak lennie. A hosszú nyak például néhol előnytelen lehet, hiszen a nagyobb nyomás esetében könnyen kifolyik a mosdóból így a víz. Tehát állapítsunk meg minden esetben egy szerelhetőséget és egy nyakmagasságot.

A csaptelep működése

A csaptelep működése szintén fontos szempont a választás során. Érdemes lehet termosztátos darabot választani, hogyha egy kicsit befektetnénk valamilyen biztonságosabb darabra is a gyermekek számára, vagy akár gyermekzáras darabot is tudunk választani. Jó ötlet lehet egy olyan csap, ami egy adott hőmérsékleten folyik, és csak akkor változik, hogyha kifejezetten eltekerjük a megadottól.

A csapok esetében különösen fontos lehet már csak esztétikai szempontból is, hogy hogyan működtetjük, tehát karos-e vagy éppen nyomógombos, egy karral rendelkezik vagy kettővel. Mindegyik kialakításnak megvan a maga előnye és hátránya. A két karos változat egy kicsit régebbi típus, azonban nagyon szép kialakításokat találhatunk ezzel a technikával, emellett érdemes lehet megnézni az egykaros darabokat is, amelyek viszont sok szempontból praktikusabb darabok. Így nem kell az embernek mind a két kezét használnia a működtetéshez, ami olyankor kifejezetten előnyös, hogyha valamit mosogatunk vagy az egyik kezünk koszos csak, így magát a csapot is ritkábban kell tisztítani.

A csaptelep zajszintje

Sokan nem veszik figyelembe a választás során azt, hogy mekkora a zajszintje a csapnak. Ez azonban fontos lehet, hogyha az embernek például kisbabája van, vagy tervez a közeljövőben, és egyetlen porszem leesése is képes őt felkelteni a nehezen jött álomból. A zuhanyrózsa vagy kádtöltő esetében minden esetben figyeljünk oda erre a zajszintre. Nem egyszer fog előfordulni még a háztartásban, hogy valamelyik családtag az éjszaka közepén fog hazajönni, akkor készülni, vagy olyan munkát vállalni, ahol hajnalban kell kezdeni. Így egy zuhanyzás az egész családot felverheti az éjszakai pihenésből. Azonban, hogyha már a csaptelep kiválasztása során figyelünk ilyen részletekre is, akkor a zaj okozta bosszantó kellemetlenségeket is ki tudjuk szűrni már a beszerelés előtt. Általában a gyártók fel is tüntetik, ez a csomagoláson vagy a termékleíráson található akusztikai osztály, amelyből a nyugodt éjszakai alváshoz mindenképpen az I-es és a II-es csoportba sorolt termékeket válasszuk.

csaptelep-pic2

A csaptelep kinézete

Sokan az egyszerű, megszokott kinézetet szeretik a csapok esetében is, azonban egy modern és merész lakásba sok lehetőségünk van különleges darabok beszerelésére. A legtöbb darab ma már kapható egészen különleges színekben is, így például egy króm színű csap még különlegesebbé teheti a lakás kinézetét, de egy arany/bronz kialakítás is igen különleges és vintage hatást kelthet. Aki pedig igazán nagy különlegességekre vágyik, azok számára ajánlani tudom még a fehér színt is, amelyekből szintén nagyobb választékot lehet találni.

A tökéltes darab megtalálása tehát nem lesz egy egyszerű feladat, azonban mindenképpen megéri átgondolni a legapróbb dolgokat is, mint például a zajszint, remélem és is tudtam ebben segíteni egy kicsit.