Ezért kellett nekünk az autóklíma tisztítás

Az autóklíma tisztítás sokak fejében nem fordul meg, ha őszinték akarunk lenni. Annyi dolog van az ember életében, amivel foglalkoznia kell! Ott a ház, a számlák, a munka, az iskola. Csak az autóval önmagával is rengeteg a probléma, és sajnos nem mindenkinek az autóklíma tisztítás az első dolog, a prioritás. Így voltunk ezzel mi is, a családban senki nem tartotta fontosnak az autóklíma tisztítást, azonban meglett a böjtje a dolognak. Kiskorom óta asztmával küzdök, ezért nagyon oda kell figyelnem, hogy merre megyek, milyen tevékenységeket végzek. Kiskoromban még úgy gondoltuk, majd kinövöm ezt a problémát, azonban sajnos nem voltam olyan szerencsés, mint nagyon sok más asztmás ember. Idővel azonban jobb lett a helyzet. A tinédzser éveimet csupán néhány kellemetlen befulladás keserítette meg, éppen ezért furcsa volt az elmúlt hónapokban, hogy újra és újra előjött a dolog. Biztos voltam benne, hogy ez nem normális, ezért komolyabb kutatásba fogtam, hogy mi is okozhatja ezt az igen kellemetlen problémát, és hamar választ is kaptam a kérdésemre. Csak olyan napokon volt rosszabb a tünetem, amikor a kocsit használtam. Akkor kezdtem vezetni, és nem igazán értettem még, hogyan is működik a forgalom, ezért nagyon nehéz volt a szűkülő tüdőmmel az utat és a pedálokat figyelni. Aztán egy nap az interneten egy hirdetésbe futottam, ami az autóklíma tisztításról szólt, és rájöttem, hogy valószínűleg ez lesz az én problémám is. És igazam is lett.

Ilyen volt az autóklíma tisztítás

Nem is tudtam korábban, hogy mennyi kórokozó ül meg egy autóklímában. Hihetetlen, hogy amilyen hasznos ez a szerkezet, úgy tudta egyben megnehezíteni hónapjaimat is. A klímában megtelepszenek a penészek és a gombák is, ezeknek a levegőbe kibocsájtott részei zavarták meg az egészségem. Mivel egy kicsi és zárt helyről beszélhetünk, amikor egy kocsi a téma, ezért még erősebbek az egyébként természetesen eloszló tünetek. Ha például egy pláza klímaberendezésében találhatók ilyen kórokozók, amik feltételezem vannak is egyébként, akkor azt kevésbé érezte volna meg az asztmám, hiszen a levegőbe bocsájtott anyagok szépen képesek eloszlani a hatalmas térben. Itt azonban nem ez a helyzet, amivel szembe kellett néznünk. Gondoltam, egy próbát azért megér a dolog, ezért is fizettem be egy autóklíma tisztításra. Az egész egy óra alatt kész volt, pedig kétfajta tisztítási folyamatot is kértem. Az egyik egy habos, ami kifejezetten a felületet tisztítja, ahol maguk a kórokozók letelepedtek, a másik pedig az ózonos autóklíma tisztítás, ami az autó egész terét képes fertőtleníteni. Nekem mindenképpen erre volt szükségem, mert ezek a kórokozók képesek bárhol megtapadni a klímából kiszabadulva, ezért kifejezetten ügyelnem kellett rá, hogy valamilyen teljeskörű megoldást keressek. Szerencsére nem kellett utána sokat kutatnom. Az ózonos autóklíma tisztítás tulajdonképpen egy gáz kieresztése a zárt térben, ahol belső levegő-keringetés van beállítva, ezáltal tényleg az egész utasteret átjárja a fertőtlenítő gáz. Fél órán keresztül keringeti a levegőt az autó, azután egy alapos szellőztetés következik, és készen is vagyunk, a nem kívánatos utastársak 99%-a eltűnt az autóból. Nekem egy hosszabb sétát jelentett ez a közeli üzletekben, amíg elkészült az autó. Bevásároltam, nézelődtem egy kicsit többet, mint általában, és mire mennem kellett haza, a kocsim készen állt az újabb kihívásokra, ezúttal tiszta klímával.

Tapasztalatom az autóklíma tisztítással

Én nagyon meg voltam elégedve ezzel a szolgáltatással, ugyanis az asztmám néhány nap alatt visszatért a megszokott szintjére. Az interneten megnéztem, és elég, hogyha néhány havonta megismétlem az autóklíma tisztítást, és minden rendben lesz a továbbiakban, aminek személy szerint nagyon örülök, hiszen egy ideig azon kellett aggódnom, hogy vajon végleg fel kell-e majd adnom a vezetést a szervezetem miatt, vagy képes leszek megoldani ezt a helyzetet? Szerencsére az utóbbi történt, de egy véletlenen múlt minden, ezért is szerettem volna megosztani ezt a kis happy enddel végződő történetet másokkal is, hiszen hogyha én ilyen helyzetbe kerültem, biztosan van más is, aki hasonló problémával küzd.

Ezért végeztesd el még ma az autóklíma tisztítást!

Ezek a kórokozók nem csak az asztmásoknak okozhatnak problémát, hanem gyakorlatilag olyanoknak is okozhatnak légúti problémákat, akik korábban teljesen egészségesek voltak, illetve allergének is. A zárt térben pedig mindenképpen be fogjuk lélegezni ezt a kellemetlen levegőt, így érdemes minél jobban ügyelni a higiéniára. Arról nem is beszélve, hogy magának a klímának sem tesz jót, hogyha nincsenek ezek a kellemetlen szennyeződések eltűntetve a felületéről. Úgyhogy, én azt mondom, hogy az autóklíma tisztítással mindenképpen jól járunk. Hasznos és szükséges. Az eredménye pedig kellemes és higiénikus, egészséges lesz. Én mindenkinek csak ajánlani tudom, nekem nagy terhet vett le a vállamról. Ideje, hogy rendben tartsuk az autót, amihez az autóklíma tisztítás is hozzátartozik.