A bútorvilágításról és annak funkciójáról

Úgy gondolom, hogy a mai világban egyre inkább elterjedtebb a különleges típusú lakberendezési eszközök. Alapvetően a minimál stílus uralkodik most a lakberendezés világában, némi plusszal megspékelve. Ilyenek lehetnek a minimál stílusú bútorok mellett a különleges kiegészítők, esetleg arany vagy más feltűnőbb kicsit exkluzívabb hatású tárgyak vagy a személyes kedvencem a bútorvilágítás alternatívája. Alapvetően én odáig vagyok, a minimál, letisztult stílus világért és az egyszerű abszolút nem túl komplikált bútorokért viszont nagyon szeretem, ha ez az egyszerű letisztult formavilág meg van valamivel spékelve, fel van dobva, ami kiemeli az egyhangú világból és különlegessé teszi a lakást. Én speciel például a minimál stílust szeretem keverni az igazán különleges dzsungel hatással, ami valami egészen furcsa de igazán szerethető kompozíciót hoz létre a lakáson belül. A dzsungel hatás és a növény áradat mellett még igazán szeretek olyan igazán exkluzív kiegészítőket választani, melyek megadják a lakás méltóságát és egy teljesen más színvonalra emelik. Példának okáért én személy szerint nagyon szeretek olyan kiegészítőket vásárolni, melyek mondjuk, hasonlítanak valami világhíres szoborra vagy festményre, számomra ezek abszolút emelik a színvonalát mind a lakás összhatásának, mind a belső tér őszkompozíciójának. Számomra egy lakás dekorációja, stílusa, összhatása és benyomás keltése legalább annyira fontos, mint az alap bútorok, hiszen a hangulatot mindig az összbenyomás adja.

A bútorvilágítás alternatívájáról és lehetőségeiről általánosságban

Alapvetően én személy szerint nagyon sokáig még csak nem is hallottam a bútorvilágítás alternatívájáról. Majd nem is olyan régiben a párommal elmentünk egy családhoz vendégségbe, ahol pontosan a bútorvilágítás megoldását alkalmazták az otthonuk bizonyos pontjain. Példának okáért a polcokat illetve a nagyobb gyönyörű szekrényeket mind ezzel a módszerrel oldották meg. Továbbá a gardrób szobájukban végig ezzel a megoldással voltak felszerelve a ruha tárolók. Engem őszintén szólva azonnal elvarázsolt az egész hely berendezése és leginkább ez az igazán különleges kialakítása a bútoroknak, hiszen ezáltal valami egészen különleges hatást kelletett az egésze ennek a bútor világnak. Speciel a legegyszerűbb fehér fali polcot is olyan exkluzívvá és egyedivé varázsolta, hogy azonnal biztos lettem abba, hogy erre a mi otthonunkba is szükség van, mégpedig azonnali jelleggel. Úgyhogy amint haza értem elkezdtem kutakodni azután, hogy vajon hol lehet a legkülönlegesebb ilyen jellegű bútorvilágítás eszközöket beszerezni, így alaposan utána is jártam annak, hogy hogyan lehetne ezeket az eszközöket felszerelni és a lehető legjobb módon megoldani a felszerelésüket. Az alábbiakban az ezzel a témakörrel kapcsolatos tapasztalataimat osztanám meg, hátha valakinek segítséget tud nyújtani a választásban.

A bútorvilágításról a gyakorlatban

Úgy gondolom a bútorvilágítás az egyik legjobb alternatíva kissé elrejtett területek megvilágítására, mint például munka pult, tárolók, szekrények megvilágításra. Alapvetően a bútorvilágításhoz kifejezetten LED lámpákat használunk, melyek kifejezetten erre a célra kialakított IP20 védettséggel rendelkeznek. Így abszolút alkalmasak arra, hogy falra, bútorra felszerelve megvilágítsanak egy olyan területet, melyre amúgy a lakás fényviszonyai miatt, illetve az otthonunk világítástechnikai kapacitása miatt nem lenne egyébként lehetőség. Különösképpen gondolok itt olyan területekre, mint példának okért a konyhapult, melynek a munkalapjának a tökéletes megvilágítására hatalmas szükség van, ugyanis amennyiben nem látjuk rendesen azt, hogy például mit főzünk meg, akkor komoly problémák is adódhatnak. De természetesen nem csupán a konyhapult szorulhat estenkénti megvilágításra ugyanis például a gardróbban a ruhák megvilágításra is lehet szükségünk, vagy esetleg akár, mint ahogyan a fent említett példában az ismerősöméknél is láttam, pusztán dekoráció céljából is kivitelezhető alternatíva, mely egyébként igazán különlegessé teszi az adott helység hangulatát. Alapvetően ezek a bútorvilágításhoz használatos LED lámpák elképesztően könnyen felszerelhetőek bárki számára, ugyanis abszolút nem igényel semmilyen fajta szakmai tudást vagy hasonlót, egyszerűen nincs szükség szakember segítségre.

Személyes vélemény a bútorvilágítás alternatívájáról

 Én személy szerint abszolút tudom mindenkinek ajánlani a bútorvilágítás alternatíváját, ugyanis szerintem ez egy abszolút praktikus és kiváló alternatíva az otthonunk kicsit különlegesebbé tételéhez így én mindenkinek tudnám ajánlani.