Jelenlegi hely

Nufarm Hungária

NUFARM A VILÁGBAN

A Nufarm egy ausztráliai székhelyű növényvédőszer-gyártó vállalat. 1957-es megalapítása óta piacvezetővé vált Ausztráliában, harmadik Ázsiában, de Európában és a többi kontinensen is jelentős szereplője a növényvédő szerek piacának.

A Nufarm a globális gyomirtószer-piac ötödik legnagyobb szereplője. Ennek egyik oka, hogy az anyavállalat 2008-ban megvásárolta az angliai AH Marks nevű céget, és az akvizícióval vezetővé vált a fenoxi-herbicidek piacán. A másik ok pedig az, hogy a Nufarm a glifozát hatóanyag-tartalmú termékek gyártóinak sorában jelenleg második a világon. A vállalat emellett jelentős pozíciót vívott ki magának a réztartalmú szerek piacán is, hiszen ott a legismertebb márkák tulajdonosa éppen a Nufarm.

A Nufarm a fejlesztések során új hatóanyag- és termékkombinációk, a korábbiaknál környezetkímélőbb formulációk, továbbá felhasználóbarát csomagolások megvalósítására koncentrál, melyek a gyakorló szakemberek számára is értéket képviselnek. Ilyen például a Champ DP formulációja, amelynek segítségével egy egyáltalán nem porzó, szilárd rézkészítményt sikerült előállítani. Ez még a WG formánál is kevésbé porzik, így használata közben – vagy egy esetlegesen bekövetkező baleset során – nem kerülhet belőle a tüdőbe. A Kaiso EG rovarölő szerben található Sorbie® granulátumok pedig nemcsak hatóanyagot és vivőanyagot tartalmaznak, hanem a permetlékészítést és a hatást segítő segédanyagokat is. Az innovatív technológiának köszönhetően a Kaiso EG úgy viselkedik a csomagolás, szállítás és felhasználás során, mint egy vízben diszpergálható/oldható granulátum (WG). Vízben elkeverve azonban emulzióképző, folyékony permetezőszerként (EC) működik. Ilyen egyedi formulációval kizárólag a Nufarm rendelkezik a világon.

A Nufarm Limited és a Sumitomo Chemical Company stratégiai együttműködésének köszönhetően a vállalatok 2010-ben közös fejlesztésekbe kezdtek. Az együttműködés egyik első jele a Sumi Alfa 5 EC rovarölő szer, amely 2012 óta a Nufarm Hungária Kft. Termékkínálatában szerepel. 2013-ban pedig egy új rovarölő talajfertőtlenítő granulátum, a Cheyenne 1 G jelent meg a hazai kínálatban, melyet 2014-ben a Prolectus gombaölő, 2015-ben a Bactospeine WG rovarölő szer követett.

Az új termékek sora további készítmények bevezetésével folytatódik a jövőben is.

NUFARM-TERMÉKEK MAGYARORSZÁGON
Itthon is jól ismert márkák fémjelzik a Nufarm által képviselt növényvédelmi megoldásokat. Ilyen például az Amega, a Champion, a Clinic, a Cuproxat, a Dezormon, a Duplosan, a Kaiso, a Mecomorn, a Mezzo, a Mystic, a Spodnam, a Stabilan, a Sumi Alfa, az U-46 vagy a Zeagran, és a sort folytathatnánk. A felsoroltak közül sok kedvelt termék már a hazai leányvállalat megalapítása előtt is kapható volt Magyarországon, így ezek ismertsége és elfogadottsága korábbról ered. A folyamatos termékfejlesztésnek és az engedélyeztetési munkának köszönhetően újabb és újabb Nufarm-készítmények jelentek meg a palettán. A hazai leányvállalat napjainkra már több mint 60 különféle termék és gyűjtőcsomag forgalomba hozatalához szükséges engedéllyel rendelkezik.

A NUFARM HAZAI LEÁNYVÁLLALATA
A Nufarm Hungária Kft. története 2008. január 1-jén kezdődött. Az alapítás óta nemcsak a termékválaszték, hanem a munkatársak létszáma is növekedett. A közelmúltban mindkét területen újabb fejlesztéseket végeztünk, így a a 2016-os növényvédelmi szezonnak nyolcfős területi képviselői csapattal, teljes kiszolgáló háttérrel és bővülő termék választékkal vágunk neki.

Ahogyan a környezetünkkel, úgy a partnereinkkel és a termékeinket felhasználókkal is hosszú távú, jól működő kapcsolatok kiépítésére, valamint fenntartására törekszünk. Nem a Nufarm számára nagy haszonnal járó, egyszeri üzleti megállapodások megkötése a cél, ennél sokkal fontosabb a kiegyensúlyozott, minden fél számára előnyös, hosszú távú szakmai és üzleti kapcsolatok kialakítása.

A Nufarm Hungária Kft. munkatársai