Az Őszilé hatásai avagy, hogyan vegyük fel a harcot a nem kívánt kilók ellen?

Úgy gondolom abszolút nem tabu arról beszélni, hogy az elmúlt időszakban valószínűleg szinte mindenkire ment fel egy- két kiló, ami természetesen abszolút érthető tekintve azt, hogy szinte ki sem tudtunk mozdulni két – három hónapig a házból, így mozogni sem tudtunk igazán. A legtöbben (köztük én is) az egyetlen örömünket az evésben és az ivásban éltük ki és az ivás alatt is az őszilé helyett sokkal inkább egészségtelen, cukros vagy rosszabb esetben alkoholos italokat ittunk így tulajdonképpen minden, amit magunkhoz vettünk hizlaló volt. Persze el kell fogadni, hogy ez sajnálatos módon egy ilyen időszak volt, de a következménye ellen kell tennünk. Hiszen elkezdődött a nyár, már nyakunkon a strandszezon és több mint valószínű, hogy nem értük még el a kívánt bikini body-t. Úgy gondolom, a fogyókúráknak ez egyik legjobb élharcosa, amely minden valószínűséggel a leghatásosabb is a tisztító böjt kúra. Az alábbiakban a tisztító böjt kúráról írnék egy rövid útmutatót.

Az őszilé, avagy a tisztító böjt kúra hatásai az egészségünkre

Valószínűleg a legtöbben, akik kicsit is jártasak a fogyókúrák világában halottak már a léböjt vagy más néven tisztító böjt kúráról, melynek tulajdonképpen az az alapja, hogy bizonyos előre meghatározott időintervallumban kizárólag iszunk, és semmit nem fogyasztunk. Alapvetően a léböjt kúra nagyon hasznos, hiszen nem csupán, hogy teljes egészében megtisztít, de mind e mellett segít abban, hogy minél tovább maradjunk egészségesek és minél előbb elérjük a kívánt testsúlyt. Én személy szerint rendszeres jelleggel végzem ezt a fogyókúrás módszert és mondanom sem szükséges, hogy abszolúte 100%-osan bevált és olyan jótékony hatásai vannak az egészségemre, melyeket előtte tulajdonképpen el sem tudtam volna képzelni. Én személy szerint ezt a kúrát mindig őszilével szoktam véghez vinni, hiszen gazdag rost tartalma miatt nagyon laktató és tulajdonképpen szinte meg sem érzi az ember, hogy éhes annyira eltelít. Az alábbiakban az őszilé jótékony hatásairól szeretnék röviden írni, hiszen nem véletlen választom a léböjt kúrámhoz ezt a fantasztikus italt.

Az őszilé jótékony hatásai az egészségünkre és a szervezetünkre

Úgy gondolom, kevés olyan ember van, aki ne szeretné az őszilét, és annak jótékony hatásait az egészségünkre. Az alábbiakban ezekről a jótékony hatásokról szeretnék beszélni. Az őszilé rendszeres fogyasztásának számos jótékony hatása ismert, mind belső mind külső vonatkoztatásban. Alapvetően az őszilé ásványi anyagokban gazdag léte miatt abszolút hatalmas segítséget tud nyújtani, mind a száraz bőrre, mind annak a fénytelenségére. Az őszilé rendszeres jellegű fogyasztásával visszanyerhetjük bőrünk természetes fényét és úgy fog tűnni, hogy csak úgy kicsattan az egészségtől. Alapvetően az egészséges életmódnak illetve a fogyókúrának is szerves részét képezi mind az őszibarack, mint gyümölcs, mind az őszilé, mint rostban gazdag tápanyag. Ugyanis amellett, hogy rendkívül gazdag mindenfajta ásványi anyagban és rostban, melytől igazán laktatóvá válik számunkra, mindemellett abszolút kalóriaszegény, hiszen magának a gyümölcsnek igen nagy százaléka víz és viszonylag alacsony zsírtartalommal rendelkezik a többi magas zsír és cukortartalommal rendelkező gyümölcshöz képest.

Továbbá azon a vonalon elindulva, hogy mint az előbbiekben is említettem az őszibarack, mint gyümölcs mintegy 70-80 százaléka víz így kitűnő választás maga a gyümölcs fogyasztása is egy komolyabb fogyókúra során. Maga a gyümölcs szinte egy természetes antioxidáns bomba, mely nagyon magas ásványi- vitamin – és rosttartalma miatt kitűnő választás arra az esetre, ha hosszútávon kiváló egészségek kívánunk örvendeni. Ezenfelül az őszilé rendszeres jellegű fogyasztása karbantartja a természetes és egészséges hormonháztartást. Továbbá az őszilé A és C- vitamin illetve kálium és szelén tartalma is kiemelkedően magas, így a benne található összetevők jelentősen elősegítik az immunrendszerünk egészséges működését. Alapvetően a kalcium és a magnézium tartalma is igen magas így a csontok és az ízületek védésére és megőrzésére is kiváló választás. Ezen felül az őszilé csökkenti a vérnyomást, így megakadályozza a különböző szív és érrendszeri problémák kialakulását, illetve a meglévő problémákkal is abszolút felveszi a harcot. Egyébiránt különböző bél betegségek ellen is kiváló ugyanis elősegíti az egészséges bélműködést és hozzájárul az egészséges emésztés kialakulásához.

Én személy szerint abszolút ajánlom az őszilé rendszeres fogyasztását, minden olyan diétázó számára, aki eddig nem tudta hatékonyan felvenni a harcot a felesleges kiló ellen. Az őszilével történő léböjt kúra és némi akaraterő egészen biztosan felveszi a harcot a makacs kilókkal szemben.