Jelenlegi hely

Hazai mezőgazdasági gépforgalmazók és mezőgazdasági gépgyártók együttműködése!

Stratégiai megállapodást kötött a MEGFOSZ (Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége) és a MEGOSZ (Mezőgépgyártók Országos Szövetsége) 2016. október 14-én. Az aláírásra a MEGOSZ 25 éves jubileumi ünnepségének keretében került sor.

A fotón: Lőrincz László elnök (MEGOSZ) és Kis Pál alelnök (MEGFOSZ)

Mind a két szervezet közös feladata a mezőgazdaság, ezen belül a hazai agrártermelés magas színvonalú gépellátása, a gépesítési technológiák állandó fejlesztése. Ennek kapcsán került megszövegezésre az együttműködési megállapodás melynek főbb elemei:

  • Az együttműködés célja a Magyarországon működő gépkereskedők és gép gyártók közös érdekeinek összehangolása, együttes fellépéssel a piacképesség növelése. A szakmai információ- és tapasztalatcsere működtetésével segítsék elő a magyar gazdaság fejlődését.
  • Kiemelt szerepet kapott, hogy hozzájáruljanak a mezőgazdasági gépellátás magas szintű szakember ellátásának biztosításához, a hazai műszaki színvonal és tudásszint emeléséhez, a kutatás-fejlesztés lehetőségeinek növeléséhez, a MEGFOSZ által alapított „Legyél Te is mezőgépész!” program segítségével.
  • A két szervezet érdekelt abban, hogy a mezőgazdasági termelőket korszerű technikai információkhoz juttassák, elősegítve a hazai mezőgazdasági termelés versenyképességét és sikerességét.
  • Mindezen közös feladatokat úgy teljesítik, hogy a közös érdekek mentén kölcsönösen segítik a versenyképességük és a piaci sikerességük növelését.

A jubileumi rendezvény keretében a számos újdonságokat tartalmazó és technikai előadás mellett a MEGOSZ alapításának 25 éves évfordulója alkalmából a „A MAGYAR MEZŐGAZDASÁGI GÉP-GYÁRTÁSÉRT” kitűntetéssel fejezték ki elismerésüket kollégáiknak.

Kitüntetést vehetett át:
Oláh Zsanett a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezérigazgatója; Lepsényi István a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkára, Dr. Szabó Balázs a Földművelésügyi Minisztérium Parlamenti és Társadalmi kapcsolatok főosztályának vezetője, Antos Gábor az IKR Zrt. nyugállományba vonult műszaki igazgatója, aki jelenleg is segíti a MEGOSZ munkáját; Dr. Jóri István egyetemi tanár; Dr. Hajdú József, aki nyugdíjba vonulás előtt a Mezőgazdasági gépesítési Intézetben  főigazgató-helyettesként dolgozott és még most is segíti a MEGOSZ munkáját; Dr. Budai Gyula kormánybiztos.  A MEGOSZ ezzel köszönte meg a kimagasló aktivitásukat és segítségüket!

A MEGFOSZ vezetése és tagsága ezúton is gratulál a kitüntetetteknek.

Címke: 

Kapcsolódó cikkek