Jelenlegi hely

DIFFUSION

Új, RLM7 fóma-rezisztens hibrid

  • Egyedülálló fóma-tolerancia a középkésői érésű hibridek csoportjában
  • Jól illeszthető a korábbi érésű RAPOOL-hibridek ütemezett betakarításához
  • Bármilyen termőhelyre ajánlott, nagy termést adó, új hibrid

 

A nedves és ködös őszi napok beálltakor fertőzi a fóma a repceállományokat. Az őszi leveleken már észlelhetők az első tünetek, a gyökérnyak részleges vagy akár teljes elrothadása azonban csak hónapokkal később jelentkezik.

 

Ha csapadékos az őszi időjárás, a talaj nedvessége miatt szinte nincs lehetőség az időben történő védekezésre. A repce hibrid fóma-rezisztenciája igen fontos kérdés, mert ez a gombabetegség 10-20%-os, extrém esetekben akár 60%-os terméskiesést is okozhat. Ha a növény fómával fertőződik, veszít állóképességéből és nagyobb mértékben lesz hajlamos a megdőlésre. A magok nem megfelelő mértékben fejlődnek, továbbá az ún. „kényszerérés” következtében az ezermagtömegből is jelentősen veszít a növény.

 

A DIFFUSION előnye, hogy a fertőzés földi bolha vagy káposztalégy szúrással illetve rágással történő támadása esetén a növény – RLM7-alapú fóma-toleranciájának köszönhetően – kellő védettséggel rendelkezik az agresszív fómatörzsek támadása ellen. A DIFFUSION intenzív őszi fejlődése miatt a gyomnövények borítása a táblában jelentősen háttérbe szorul. Igen gyors fejlődése miatt ne tervezzük túl korán a vetését, inkább a közép-késői időpontokban gondolkozzunk! Nagyon jó az alkalmazkodóképessége és még a szélsőséges, igen száraz évjáratokban is megőrzi kiváló termésstabilitását.

 

A francia repce-vetésterület egyik vezető hibridje.