Jelenlegi hely

Saaten-Union

TRADÍCIÓ ÉS INNOVÁCIÓ

A SAATEN-UNION hét közepes méretű, több mint 100 éves nemesítési tapasztalattal rendelkező nemesítőház szövetsége, amely a hazai növénytermesztők számára is Európa egyik legszélesebb faj- és fajtakínálatát biztosítja. Az anyavállalat 2015-ben ünnepelte fennállásának 50., a magyar leányvállalat pedig alapításának 15. évfordulóját.

A SAATEN-UNION a nagy jövedelmezőséget biztosító növényfajokon kívül az adott területi viszonyokhoz jól illeszkedő további fajok sokaságát kínálja. Nemesítési programjaink egyedülálló sokszínűsége biztosítja, hogy a hatékony, a környezetet kímélő mezőgazdasági termelés a jövőben is jövedelmező tevékenység maradhasson.

A SAATEN-UNION elkötelezett híve és motorja a kalászoshibridizáció felgyorsításának. Nem véletlen, hogy a vetőmagpiacon jelenleg egyedüliként kínálunk egyszerre két hibrid kalászos fajt, a hibridbúzát és a hibridrozst. Hibridárpáink nemesítésével 2-3 éven belül három fajra bővül ez a kör. Reális célkitűzésünk, hogy öt éven belül a hibridtritikálé köztermesztésbe vonásával – Európában egyedülálló módon – a négy legjelentősebb kalászos faj hibridjei lesznek elérhetőek a kínálatunkban.