Jelenlegi hely

Kiváló magyar élelmiszereket mutattak be Sanghajban

A Kínai Népköztársaság Magyarország 10. legfontosabb kereskedelmi partnerévé vált az elmúlt évek során. A Kína felé irányuló agrárexportunk 2016-ban meghaladta a 67 millió eurót – mondta Czerván György, a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára a 2017. május 17 – 19. között megrendezett SIAL Nemzetközi Élelmiszeripari Szakkiállítás magyar standjának megnyitóján.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a közép-európai országok közül jelenleg Magyarország rendelkezik a legtöbb termékcsoportra vonatkozó exportengedéllyel Kínába. Jelenleg a magyar sertés-, liba-, kacsa-, marha-, és nyúlhús, valamint a búza kivitele is folyamatos. 

A szakkiállítással egy időben Magyarország Sanghaji Főkonzulátusa üzleti fórumot szervezett a Kínában tartózkodó magyar cégeknek. A rendezvény kiváló lehetőséget teremtett arra, hogy a magyar vállalkozások képviselői további üzleti kapcsolatokat építhessenek a fórumon megjelenő kínai partnerekkel. 

A kínai üzleti élet jelentős szereplőinek szervezett borvacsorán elmondott köszöntőjében Gulyás Andrea közigazgatási államtitkár kiemelte, hogy mi magyarok, méltán lehetünk büszkék hungarikumainkra, melyek között szép számmal megtalálhatóak a mezőgazdaság és állattenyésztés eredményei. Hozzátette, hogy a világ számos táján ismerik a magyar pálinkát, a tokajit és más borvidékek borait, a libamájat, valamint ásványvizeinket. 

Az idén 18. alkalommal megrendezett SIAL China Élelmiszeripari Kiállításon magyar vállalatok már évek óta rendszeresen bemutatnak  kiváló minőségű hazai termékeket. Az FM delegációja a vásár ideje alatt egyeztetéseket folytat magas rangú kínai minisztériumi és más hivatali vezetőkkel.

(FM Sajtóiroda)

Címke: 

Hozzászólások

Hozzászólások

Kapcsolódó hírek