Jelenlegi hely

Bővülhet Kínába irányuló exportunk

Magyarország az elmúlt öt évben megtízszerezte mezőgazdasági kivitelét Kínába, és a célunk, hogy újabb termékek számára szerezzük meg a piacra jutás lehetőségét – hangsúlyozta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Kínai Minőségellenőrzési és Karantén Hivatal (AQSIQ) vezetőjével, Zhi Shuping miniszterrel folytatott egyeztetésén.

A Kínát és 16 kelet-közép-európai államot tömörítő 16+1 kormányfői csúcs keretében rendezett kétoldalú találkozón a felek egyeztettek a két ország jövőbeli kereskedelmi kapcsolatairól. Zhi Shuping beszámolt arról, hogy a magyar termékekkel jó tapasztalataik vannak, lehetőséget látnak az exportálandó árukör bővítésére. A kínai partner átnyújtotta a cseresznye engedélyezési eljárásához szükséges kérdéssort, valamint ígéretet tett a madárinfluenzával kapcsolatos értékelési folyamat felgyorsítására.

Fazekas Sándor jelezte partnerének, hogy Magyarország az e-kereskedelem és logisztika, valamint a beszerzési-értékesítési láncok területén is kész együttműködni Kínával. A magyar agrártárca vezetője és a Kínai Minőségellenőrzési és Karantén Hivatal vezetője aláírta a magyar kukorica kivitelét lehetővé tevő dokumentumot, amely megalapozza a jó minőségű kukorica Kínába szállítását.

(FM Sajtóiroda)

Címke: 

Hozzászólások

Hozzászólások

Kapcsolódó hírek