Jelenlegi hely

Rekordszámú magyar kiállító a ProWein szakvásáron

A pálinka Magyarország egyik nagy múltú hungarikuma. Megőrzése és ismertségének növelése kiemelt feladatunk – hangsúlyozta Belánszky-Demkó Zsolt, az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős államtitkára, a ProWein kísérőrendezvényének keretében tartott magyar pálinkaesten.

A Düsseldorfi Főkonzulátus által szervezett rendezvényen a helyettes államtitkár kiemelte, hogy a világ első számú bor- és szeszesital-szakvásárán az idén 72 magyar cég, köztük négy pálinkafőzde mutatja be termékeit az érdeklődőknek. Mint mondta, hazánkban minden adott a kiváló minőségű pálinkák előállításához, hiszen jó minőségű alapanyagok állnak rendelkezésünkre, melyből kitűnő szakemberek készítik a fogyasztók asztalára kerülő italokat.

Magyarországon az elmúlt években több mint egymillió hektoliterfok pálinka került kereskedelmi forgalomba – ez mintegy 4 millió palack italt jelent évente – tette hozzá Belánszky- Demkó Zsolt.

A szaktárca helyettes államtitkára a kiállítás ideje alatt tárgyalásokat folytatott Markus Del Monegoval a német sommelier szövetség alelnökével, sommelier világbajnokkal, valamint Christian Schwörerrel a Német Bortermelők Szövetségének főtitkárával. A megbeszéléseken a magyar borok és szeszesitalok, valamint a magyar mezőgazdasági prémium termékek exportlehetőségeinek bővítéséről egyeztettek.

A 2019. március 17. és 19. között rendezett kiállításon az idei évben 7000 kiállító mutatkozott be a mintegy 60 ezres szakmai közönségnek. Az elmúlt évekhez hasonlóan – a világ valamennyi fontos bortermő vidéke képviseltette magát. A borok mellett mintegy 450 szeszesital-, valamint 150 pezsgőgyártó is megjelent különböző specialitásokkal.

(AM Sajtóiroda)

Címke: 

Hozzászólások

Hozzászólások

Kapcsolódó hírek