Jelenlegi hely

Megnyitotta kapuit a X. Duna-Tisza Közi Agrár Expo

Az Agrárminisztérium elkötelezett amellett, hogy a gazdálkodók a jövőben is hatékony és eredményes termelői munkát folytathassanak megfelelő támogatási források biztosítása mellett – hangsúlyozta Kis Miklós, az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára a X. Duna-Tisza Közi Agrár Expo megnyitóján.

Az államtitkár az idén jubiláló rendezvényen a 2014-2020 közötti uniós ciklus eredményei között említette, hogy a Vidékfejlesztési Program keretében már több mint 184 ezer kérelem támogatásáról született döntés. Az Irányító Hatóság több mint 1300 milliárd forintra kötelezettséget is vállalt.

Mint hangsúlyozta, Bács-Kiskun megyében kimondottan népszerűek a program által nyújtott lehetőségek. A megyében több mint 14 ezer kérelem nyert támogatást, amely közel 115 milliárd forint összegű forrást jelent a helyi gazdák, a helyi önkormányzatok számára. Ezen megítélt támogatásból pedig több mint 55 milliárd forint közvetlenül a megye vidékfejlesztési beruházásainak megvalósulását szolgálja.

A Vidékfejlesztési Program pályázatai iránt tapasztalható jelentős érdeklődés azt mutatja, hogy sikerült olyan támogatási rendszert kidolgozni, ami valóban a termelők érdekeit szolgálja. A közös érdek, hogy a magyar gazdálkodók versenyképességének megerősítéséhez 2020 után is meg tudjuk őrizni a mezőgazdasági és vidékfejlesztési forrásokmértékét. Az államtitkár emellett hangsúlyozta, hogy azagrártárca az Európai Bizottsághoz fordul annak érdekében, hogy uniós szintű megoldást találjon a borpiacon kialakult helyzetre is.

(AM Sajtóiroda)

Címke: 

Hozzászólások

Hozzászólások

Kapcsolódó hírek