A platós kisteherautó bérlés ezért előnyös

Számos előnye van a platós kisteherautó bérlésnek. Mind magánszemélyként, mind vállalkozóként sokat spórolhatunk időben és az anyagiakban is ezzel a megoldással. Nagy előnye, hogy az adott járművel kapcsolatban nincsen szervízkötelességünk és költségünk sem. Talán ez az egyik legnagyobb előnye az egész platós kisteherautó bérlésnek, hiszen az állandó vizsgáztatások, az esetleges meghibásodások nagyon sok pénzt felélhetnek. Akármennyire is vigyázunk egy járműre ugyanis, az idő múlásával és persze a használattól függően maguktól is romlanak és használódnak az alkatrészek. Erre az sem megoldás, hogy a garázsból ki sem állva kíméljük az autót, hiszen néhány alkatrész éppen amiatt megy tönkre, mert nem használjuk rendszeresen. Ezen folyamatok lassítására persze vannak trükkök és megoldások, de az elkerülésük sok esetben lehetetlen vállalkozás. Ha azonban a platós kisteherautó bérlést választjuk, ez elkerülhető, hiszen nem mi vagyunk a tulajdonosai a járműnek, ami ebben az estben hatalmas előny. Így pedig az üzemben tartás sem a mi feladatunk, még akkor sem, hogyha rendszeresen bérlünk egy-egy autót. Így például a kötelező biztosítás költségét is el lehet kerülni, de még az adózást sem nekünk kell fizetni. Sőt, még jól is járhatunk ebből a szempontból a bérléssel. Ilyenkor nagy előny még, hogy az évszakok váltakozása sem jár problémával, hiszen a megfelelő gumiabroncsok beszerzése nem saját feladat, hanem a bérlő cég felelős ezért.

A platós kisteherautó bérlése vállalkozóként

Vállalkozóként sok plusz teher nyomja az ember vállát. A könyvelés, az ügyfelek, az esetleges termékek és szolgáltatások, a nehéz gazdasági helyzet. A sok papírmunka mellett jó, ha van egy kis segítség is, egy platós kisteherautó bérlése éppen ilyen lehet, az ugyanis elszámolható. A vállalkozás egyébként tehát nettó áron juthat hozzá a bérléshez, ami csak egy plusz tényező a sok más előny mellett. Hiszen ilyenkor nem kell a saját jármű karbantartását, költségeit és még a tárolását sem nekünk személyesen kézbe venni. Ez egy remek lehetőség mindazok számára, akik még nem építettek ki akkora céget, hogy az a megfelelő anyagi keretet előállítsa, de a szállításra mégis szüksége van. Akár csak egy vagy ritka, néhai alkalmakról legyen szó vagy rendszeres heti szállításról, egy platós kisteherautó bérlése mindig jól jön a vállalkozás számára. Így az ezzel megspórolt pénzt további befektetésekre lehet költeni, bővíthetünk, alakíthatunk, új alkalmazottaknak adhatunk kereseti lehetőséget. Ilyenkor nem kell milliós összegeket a szállításra pazarolni, helyette fektethetjük a vállalkozás egy másik pontjára a hangsúlyt. Ha pedig később sikeres lesz az üzlet, még mindig megvehetünk egy járművet, ha az kellően ki lesz használva.

A platós kisteherautó bérlése magánszemélyként 

Előfordul, hogy magánszemélyként is szükségünk lehet egy nagyobb járműre. Bútorok vásárlásakor, költözéskor, építkezéskor a platós kisteherautó bérlése tulajdonképpen elengedhetetlen. Ilyenkor természetesen nem játszik az az opció, hogy majd egyetlen vagy néhány alkalomért veszünk egy több milliós járművet, és sokszor az sem megoldás, hogy a saját autónkhoz utánfutót szerelünk, esetleg még az sem, hogy többet fordulunk a cipekedéssel. Ha olyan rakományt szeretnénk szállítani, ami ehhez nem megfelelő méretű, akkor csak egy lépés maradt hátra, a platós kisteherautó bérlés. Ilyenkor gyorsan és egyszerűen véghez tudjuk vinni a feladatot, az egész procedúra rendkívül gyors és gördülékeny. Természetesen a fent felsorolt előnyök élnek abban az esetben is, hogyha magánszemélyként szeretnénk élvezni a bérlés pozitív oldalait. Tehát mind az adózási, mind a biztosítási és a fenntartási költségek alól mentesülünk. Ilyenkor a saját autónkat sem kell otthon hagyni, hiszen sokan több tíz kilométerre lakunk a bérlő cégtől. Ebben az esetben tudunk azonban autóval érkezni a helyszínre, onnan a platós kisteherautó bérlés után a platós kisteherautóval távozni, majd az egész napos szállítás, költözködés után visszaülhetünk a jól ismert kocsiba, amivel hazáig vezethetünk.

A platós kisteherautó bérlés matematikája

Ahogy az alcím is mondja, ez a rész itt a matematikáról fog szólni. Ha ugyanis tartósan a platós kisteherautó bérlésnél fogunk maradni, akkor érdemes egy kis számolást is belevetni a dologba. Ez természetesen inkább a vállalkozói bérlés témaköréhez tartozik. Ha ugyanis egy bizonyos összeg fölé megyünk, akkor lehet érdemes elgondolkozni a platós kisteherautó bérlés helyett egy saját jármű beszerzésén – habár a mérleg nyelve valószínűleg nem erre a felére fog billenni. A számok pedig nem hazudnak. A megvétel kezdő több milliója mellé még az üzemben tartás költségeivel is számolnunk kell majd. Ha a tulajdonunkban van személyautó (vagy béreltük már), akkor bizonyára jól ismerjük már ezeket a rejtett költségeket, amelyek tulajdonképpen nagyon is nyilvánvalók. Ezért még sok esetben mindennapi vagy rendszeres szállítás ellenére is érdemes lehet a platós kisteherautó bérlésnél maradni.